Wat is ALL-IN-UIT?

In Frank’s Huiskamertheater is het streven creativiteit op sympathieke wijze een podium te geven. Frank, fotograaf van beroep, weet als geen ander hoe groot de uitdaging is om je passie te presenteren aan publiek.  In 2012 startte hij het Podium Ongekend Talent, waar alle vormen van creativiteit zonder tegenprestatie gebruik van kunnen maken. De 80m2 van Dorpsstraat23 wordt nog te weinig gebruikt voor exposities van kunstwerken maar kleinkunst en cabaret worden of zijn ondertussen een begrip dat zich beroept op het ontvangen van meer dan 1200 gasten. De laagdrempeligheid is  er voor de creatievelingen maar zeker ook voor de bezoekers. Een avond spetterend cabaret of kleinkunst vraagt om een vergoeding van, in de regel 18 euro. Daarvoor ontvangen we onze gasten met koffie en thee vóór de voorstelling, we voorzien ze van consumptie(s) in de pauze én we schenken ook tijdens de “napraat” graag naar behoefte iets voor je in. Meestal is er sprake van een “meet&greet” en drinken de artiesten een glaasje met je mee, geven antwoord op je vragen, nemen naar hartenlust je complimenten in ontvangst

Dus eenmaal je bijdrage geleverd blijft je knip verder dicht.

“Dat kán niet!”is een veelgehoorde kreet. Maar het kan wél!

Frank heeft zijn fotocarrière moeten afsluiten door zijn sterk teruglopende kijkvermogen. In zijn voormalige fotoatelier vind je nu zijn huiskamertheater. Het was, en is nog steeds, wel zoeken naar een bevredigende invuling van een werkzaam leven voor de ondernemer. Op 22 jarige leeftijd opende Frank, regen alle adviezen in, zijn eigen fotodetailhandel met fotostudio. In het eerste jaar leek het drastisch mis te gaan door iets te enthousiast ingeschatte verkoopcijfers. Het finacieële water stond hem tot aan de lippen maar hij redde zichzelf er uit. Daarna volgden jaren van ongekend plezier en succesvol zaken doen.   De verkoop van zijn bedrijf stelde hem in staat Dorpsstraat 23 in Castricum te kopen en zich toe te leggen op juist de portretfotografie waarmee hij zich kenmerkt door zeer representatieve portretten. In het contact met zijn klanten hoorde Frank veel tijdens de, volgens hem onmisbare, gesprekken vooraf.

De veelal indrukwekkende geschiedenissen van mensen, de gebeurtenissen in hun leven en de ervaring die ze daarmee opdeden deden Frank zich afvragen waarom het nog niet zo makkelijk lijkt om kennis en ervaring met elkaar te delen. Zonde van al die kennis! Leren ván-, dóór- én vóór elkaar lag ten grondslag aan het beeldmerk van Dorpsstraat 23: “Delen is vermenigvuldigen”.

Naast de commerciéle doelstelling, het verhuren van de locatie,  beoogt de beheerder het bij elkaar brengen van mensen in een ontspannen sfeer. Gewoon omdat de samenleving over veel leukere dingen gaat dan we van de media opgediend krijgen.

 

,,Ik ben blij in een mooie gemeente en een fantastisch land, zegt Frank. Ik heb het méér dan goed en stel mezelf ten doel op deze manier iets terug te doen.En maak je niet ongerust: daar heb ik ongelooflijk veel plezier in! Het is telkens weer een feestje om zowel artiesten als gasten blij huiswaarts te zien keren!