Over ons

Door Frank Boske

ogen

Mocht je onlangs het gevoel hebben gehad dat ik je niet wilde zien; het tegendeel is waar. Mijn gezichtsvermogen is afgenomen en details vallen weg. Gezichten herken ik pas op geringe afstand. Einde oefening voor (portret)fotograaf Frank Boske; een terechte èn pijnlijke conclusie. Wat nu? Mijn talent om mensen te ‘zien’ en portretteren zoals ze zijn zit meer in voelen dan in zien. Juist dat gevoel tussen mensen legt de basis voor nieuw. Met elkaar kennis en ervaring delen is waar Dorpsstraat23 voor gaat! 

groei

Alleen is maar alleen. Ploeterende vrijwilligers, zwetende ondernemers, radeloze werknemers en dolblije pechvogels. Het vertellen van een ‘verhaal’ versterkt en verheldert. Is het niet voor de één dan is het wel voor de ander. Maar veertig mens op de koffie om te laten weten wat je leeft ... Deze ruimte staat open voor menswaardige verhalen, ervaringen en kennis. Gratis èn in goed overleg. Gaat gratis je te ver; doe dan iets voor een ander en hou mij ervan op de hoogte.

gebruik

Zijn de doelen die je stelt van een commerciëler karakter kan je ook terecht. Dorpsstraat23 wordt al gebruikt door trainers in persoonlijke ontwikkeling en is voor meer doeleinden geschikt. Cursussen, workshops, vergaderingen en lezingen zijn hier van harte welkom. Feesten en partijen organiseer ik uitsluitend op eigen initiatief. Voor het gebruik vraag ik op de eerste plaats dezelfde zorg en aandacht die aan de realisatie is besteed; een vergoeding staat niet vast.

kunst

Op veel logeerkamers, op zolders en in andere ontoegangkelijke ruimtes staan de creatieve producties van amateur kunstenaars. Doodzonde vind ik het dat deze kunstwerken verborgen blijven. Voor mijn eigen foto-exposities had ik behoorlijk de zenuwen en was uiteindelijk de voldoening groot. Maak je zelf kunst of weet je iemand in je omgeving die dat doet, nodig ik je van harte uit je werk vlammend te exposeren. Kort, gratis en leuk, ondersteund door Frank in Dorpsstraat23 .

hart

Naast véél te veel uren is er - zo mogelijk - nog meer passie gaan zitten in de verbouwing. Ik ben trots en blij met het resultaat. De eerste gebruiker was een startend ondernemersduo dat actief heeft geholpen aan de laatste loodzware loodjes. Héérlijk! Met ongetwijfeld de beste bedoelingen sloegen ze drie 7 centimeter lange spijkers in de plint boven de nis achterin. Drie spijkers rechtop in mijn hart! De gaten zijn er nog. Lachend gebruik ik ze nu bij het verduidelijken van het gebruik.

delen

Mijn belangrijkste drijfveer is de wens mensen bij elkaar te brengen om van en met elkaar te leren. Mijn eigen normen, waarden en overtuigingen zijn van belang bij de wijze waarop de ruimte kan worden gebruikt. Bij een aanvraag beslist een back-up van zeven ‘wijzen’ mee over het verzoek. Zeven is het geluksgetal van mijn moeder en zo is er altijd een meerderheid. Je ziet; er is over nagedacht èn vàst nog niet genoeg! Je input is van harte welkom. Tenslotte is delen vermenigvuldigen.