5 jaar Huiskamertheater

Franks Huiskamertheater

Vijf jaar al weer speelt steeds groter talent op cabaret- en kleinkunst gebied zijn, haar of hun voorstelling in het kneuterige Huiskamertheater van Frank. Het zijn close encounters of the funny kind want eigenlijk zit je met z’n allen op het podium of staat de artiest midden in de zaal. Dat maakt een bijzonder contact tussen artiest en gasten. De sfeer is in de regel net zo warm als de bereidheid voor een mooie avond groot is. Dat geldt zowel vor de artiesten als de bezoekers.. Al kun je je afvragen wie er bij wie te gast is. De intimiteit van het kleinschalige theater maakt het ook voor de artiest behoorlijk spannend. Sommige mensen huiveren voor een plaats op de eerste rij. Met die grappenmakers weet je immers nooit of je ‘het bokkie’ zal zijn. Maar de vijftig gasten staan als één tegenover de artiest. Iedereen kan zich er mee bemoeien en dat is heel anders dan in een grote zaal. Je zit dan weliswaar allemaal op de eerste rij; ook al zijn er vier, ‘de zaal’ is sterk en laat niet met zich dollen.   Die wisselwerking, zo merkt Frank op, is magisch. Zo dicht op elkaar nodigt uit er met z’n allen een te gekke avond van te maken. In de afgelopen vijf jaar is dat al zeker zestig keer  goed gelukt!

Met regelmaat wordt er op een avond gespeeld door meerdere cabaretiers en/of kleinkunstenaars en met dezelfde regelmaat speelt één cabaretier een avondvullende voorstelling. Frank Boske programmeert uitsluitend optredens die hij zelf gezien heeft en dus passend vindtr voor de gasten van het Huiskamertheater. Daarvoor bezoekt hij minstens wekelijks andere theaters. Namen als Kees van Amstel, Pieter Jouke, Maarten Ebbers, Thijs van de Meeberg,   Lenny Kuhr en het Stuffed Puppet Theatre bezorgden Huiskamertheaterliefhebbers al eerder een geweldige avond. Maar ook Marieke Peper, Paul Schoolderman, Chris Verlaan, Merel Moistra, Jose Schuringa, patrick Meijer en Nadja Schijvenschuurder  zijn door hun passie gedreven mensen die  in Castricum een weergaloze avond hebben neergezet. Voor sommigen van deze voorstellingen kan je nu nog slechts terecht in de kostbaardere  theaters die bovendien in de regel een eind weg zijn.

Frank  maakt er werk van om nieuw talent te ontdekken door allerlei kleinere theaters te bezoeken. Hij is onder de indruk van de enorme hoeveelheid energie, geld en tijd die mensen  investeren in optreden om ervaring op te doen. Lang reizen, veel wachten en soms een handvol gasten om voor te spele. Zonder bescheiden te blijven durft Frank te zeggen dat hij gevoel heeft voor talent.

Franks Huiskamertheater doet aan –ALL-IN-UITJES. Dat wil zeggen dat voor je bijdrage van in de regel €18,- euro je de hele avond te gast bent. De verwarming brandt, de koffie en thee staan klaar als je arriveert en in de pauze én tijdens de napraat is de koelkast geduldig. Allemaal voor datzelfde geld.   

Het is zaak voor een voorstelling je plaats te reserveren door een mail te sturen naar info@dorpsstraat23.nl je krijgt in ieder geval een mailtje retour. Je bijdrage lever je bij aankomst in het theater.